Administraţiei Naţionale de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului.

Meteorologii vin cu noi vești proaste. Se pare că furtunile periculoase, semnalate cu cod roșu, ce se anunță în sudul Europei au consecințe și în România. A fost emisă o avertizare cod galben de intensificări ale vântului. Rafalele vor depăși 90…100 km/h. Mai mult, se anunță și temperaturi mai scăzute față de specificul acestei perioade.

Cod galben de intensificări ale vântului

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului. Mai multe județe sunt afectate, iar în unele zone rafalele vor depăși 90…100 km/h. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 22 noiembrie, ora 15:00 – 23 noiembrie, ora 10:00.

„Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului, cu viteze în general de 60…80 km/h. Local, în Carpații Meridionali, în special la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Pe litoral, miercuri (23 noiembrie), vor fi rafale în general de 50…55 km/h.”, anunță meteorologii.

Alertă meteo! Meteorologii au emis un nou cod galben. Iarna debutează prematur și în forță
Social media

Vreme dură și capricioasă

În ultimele zile România s-a confruntat cu fenomene extreme. Temperaturile din termometre au scăzut radical și primul strat de zăpadă considerabil și-a făcut apariția. În nordul țării a nins abundent. Iar unele județe precum Hunedoara, Arad, Alba, Mureș, Caraș-Severin și Timiș  au fost subjugate de ploi torențiale și inundații. Mai mult, în sudul Europei urmează furtuni puternice, iar acestea se vor resimții și în România.

Meteorologii preconizează că următoarele zile o să fie și ele marcate de fenomene extreme. Se pare că iarna a debutat prematur și în forță.

„Luând în considerare deja stratul de zăpadă înregistrat în ultimele 48 de ore cu siguranță trebuie să fim foarte atenți la ceea ce urmează să se întâmple din această perspectivă. Înregistrăm 36 de centimetri strat la Căliman, 32 la Bâlea Lac, 30 la Vârful Omu, 1-15 centimetri în restul masivelor montane.

De asemenea, în jumătatea nordică a Moldovei, cel mai mare strat 15 centimetri la Botoșani, 10 la Târgu Neamț, 14 la Darabani. Din punct de vedere termic, la această oră cel mai frig -10 grade la Vârful Omu, – 8 grade la Călimani. De asemenea, -8 grade la Bâlea Lac, doar 7 grade în Capitală. Cel mai cald la Mangalia, pe litoral.”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.