Administraţiei Naţionale de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting Cod galben de ninsori moderate cantitativ.

Zilele surprinzător de calde pentru această perioadă a anului au luat sfârșit. Vremea se schimbă radical, iar meteorologii au emis mai multe avertizări. Se anunță cod galben de ninsori și intensificări ale vântului. De asemenea, este în vigoare și un cod galben de precipitații bogate. Ce zone sunt afectate.

Cod galben de ninsori

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de ninsori moderate cantitativ. Fulgii de nea își vor face simțită prezența și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. Zonele vizate sunt: Carpații Meridionali, precum și Carpații Orientali, dar și jumătatea nordică a Moldovei. Avertizarea este valabilă pentru intervalul: 21 noiembrie, ora 5:00 – 21 noiembrie, ora 18:00.

„Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.”, anunță meteorologii.

Cod galben de intensificări ale vântului

De asemenea, a fost emis un cod galben de intensificări ale vântului. Acesta se va materializa prin rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h. Avertizare este valabilă pentru intervalul: 21 noiembrie, ora 5:00 – 21 noiembrie, ora 18:00.

„Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră.

Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.”, mai spun meteorologii.

Alertă meteo! Meteorologii anunță cod galben de ninsori. Vremea se schimbă radical
meteoromania.ro

Cod galben de ploi însemnate cantitativ

Mai mult, rămâne în vigoare și un cod galben de ploi însemnate cantitativ. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. Avertizarea este valabilă pentru intervalul: 20 noiembrie, ora 10:00 – 21 noiembrie, ora 22:00.

„În intervalul menționat va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.”, au mai anunțat meteorologii.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.