Reclamă
Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică dimineață o avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol în zona de munte a județului Covasna.

Alerta este valabilă până la ora 10.00 și vizează localitățile Întorsura Buzăului, Ozun, Sânzieni, Sita Buzăului, Ghelința, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Barcani, Ojdula, Vâlcele, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Hăghig, Micfalău, Bixad, Poian, Aita Mare, Mereni, Malnaș, Moacșa, Estelnic și Comandău. Se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze care vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și reducând vizibilitatea sub 50 m.

Avertizare de ninsori și viscol în zona de munte a județului Vrancea

ANM a emis, de asemenea, o avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol în zona de munte a județului Vrancea. Aceasta este valabilă până la ora 10.00 și afectează localitățile Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Vintileasca și Jitia. Se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze care vor depăși 90-120 km/h.

Județul Buzău se confruntă și el cu avertizări cod portocaliu de ninsori și viscol în zona de munte. Localitățile afectate sunt Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Colți și Bozioru. Se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze care vor depăși 90-120 km/h.

Reclamă

Alertă meteo în România: Cod portocaliu de ninsori și viscol în trei județe

Cod galben de vânt, ninsori și viscol în mai multe regiuni

Pe lângă avertizările cod portocaliu, ANM a emis și un cod galben de vânt, ninsori și viscol care intră în vigoare duminică dimineață. În intervalul 12 noiembrie, ora 08.00 – 12 noiembrie, ora 18.00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55-65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10-15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. La munte, vor fi rafale de 60-80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90-110 km/h, cu perioade de viscol și vizibilitate scăzută.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro