Reclamă

Consumul excesiv de alcool are un impact negativ asupra creierului, avertizează prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea. În experiența sa ca neurochirurg, medicul a observat degradarea accentuată a creierelor pacienților alcoolici pe care i-a operat.

„Băuturile alcoolice afectează grav creierul. Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește”, a explicat prof. dr. Ciurea pentru DC Medical.

Potrivit neurochirurgului, nu există o diferență majoră între creierul unei persoane cu un IQ înalt și cel al unei persoane obișnuite. Totuși, diferența este evidentă când compari aceste creiere cu cel al unei persoane care consumă alcool în cantități mari.

Prof. dr. Ciurea a subliniat că alcoolul nu afectează doar creierul, ci întregul organism. De asemenea, a menționat faptul că există o varietate de răspunsuri la alcool, depinzând de fiecare individ. Unii oameni pot simți efectele după doar două pahare de vin, în timp ce alții pot bea o cantitate mare de alcool, cum ar fi țuica, fără a părea afectați.

„Sunt persoane, cum suntem noi, dacă bem două pahare de vin imediat le simțim. Auzim de alții, care beau de dimineața până seara o băutură românească numită țuica și nu au niciun fel de problemă. Cei care consumă alcool foarte mult au modificarea structurilor cerebrale și a întregului organism”, a concluzionat medicul.

Prin urmare, prof. dr. Ciurea avertizează publicul cu privire la pericolele consumului excesiv de alcool, care poate avea efecte serioase asupra sănătății creierului și a întregului organism. În acest context, este esențială promovarea unui consum responsabil de alcool.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro