Alertă în împrejurimile Bucureștiului, după izbucnirea unui incendiu de vegetație de proporții. Flăcările s-au extins rapid, fiind alimentate de rafalele de vânt.

Alertă lângă București. Incendiu masiv de vegetație

Flăcările au izbucnit pe un câmp din apropierea satului Sintești, comuna Vidra din județul Ilfov. Pompierii au fost alertați de mai multe persoane, care au fost înspăimântate de flăcările care se manifestau pe mii de metri pătrați.

După apelurile la 112, la fața locului a fost mobilizată o armată de pompieri. Aceștia au intervenit cu 13 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială SVSU Vidra.

Din primele informații, incendiul se manifestă pe o suprafață de 20.000 de mp.

Din cauza degajărilor mari de fum, oamenii din împrejurimi au fost alertați prin intermediul sistemului RO-Alert. De asemenea, populația a fost sfătuită să evite să se apropie de zona unde se manifestă incendiu.

Până acum, nu există nicio informație referitoare la o posibilă cauză a izbucnirii incendiului. Cert este că flăcările s-au răspândit cu o viteză foarte mare, mai ales că județul Ilfov este sub atenționare de vânt puternic de aproape 48 de ore. Astfel că misiunea salvatorilor este îngreunată de acest aspect.

Zeci de hectare s-au făcut scrum și în Giurgiu

Acesta nu este singurul incendiu de vegetație din ultimele 24 de ore ce a avut loc în România. Pompierii au intervenit de urgență în comuna Joița, județul Giurgiu.

Flăcările au distrus aproximativ 70 de hectare de grâu, porumb dar și de vegetație uscată și miriște. De asemenea, magazia unei gospodării aflate în zonă a fost distrusă și ea. E vorba de o suprafață de aproximativ 400 de mp.

Din primele investigații, incendiul că ar fi pornit de la o țigară aruncată la întâmplare în câmpul uscat. După mai multe ore de intervenție, focul a fost lichidat.

Flăcările s-au extins rapid din cauza vântului puternic, cu rafale ce ating 55-65 de km/h. Atât județul Giurgiu, cât și zona capitalei, au fost sub Cod Galben de vânt puternic.