Zăpada își face de cap deja în România. Luni a nins ca în povești de dimineață până seara. Însă, peisajul alb nu a reprezentat un motiv de bucurie și pentru drumari. Pe Transalpina s-a așternut un strat de zăpadă de aproximativ o jumătate de metru.

Oficial s-a deschis sezonul de iarnă, iar oamenii abia așteaptă să ia vacanță și concediu pentru a se juca puțin în zăpadă. Proprietarii cabanelor de la munte sunt și ele nerăbdători să facă bani de pe urma turiștilor. Singurii nefericiți din această poveste sunt drumarii, care vor avea mult de muncă pentru a ține șoseaua curată.

Zăpada abundentă ar putea să creeze mari probleme

Săptămâna trecută a fost cea în care și-au făcut apariția primii fulgi de nea. Luni, însă, a nins încontinuu, iar peisajul a devenit un paradis alb, mult mai repede decât ne așteptam. Rânca este prima stațiune de schi care se poate lăuda cu zăpadă naturală și își așteaptă cuminte vizitatorii.

Nu la fel de bune au fost aceste vești pentru cei care se ocupă de menținerea circulației drumurilor. Aceștia au scos încă de azi noapte utilajele pentru a dezăpezi străzile și a lua măsuri de siguranță. Cu atât mai mult, meteorologii au anunțat de azi ninsori în permanență.

„ Să aibă autohehicule echipate cu anvelope de iarna, iar în portbagaj să aibă un set de lanțuri pentru că suntem totuși într o zonă montană, totuși este iarnă”, a anunțat pentru turiști, Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova.

Alertă la Rânca! Zăpada abundentă ar putea să creeze mari probleme: drumarii, anunț de ultim moment
Pixabay

Meteorologii anunță primele ninsori în toată țara

Zăpada își va face apariția peste tot în țară în perioada ce urmează. Transilvania, nordul Moldovei și zonele montane au intrat în această dimineață, 7 decembrie, într-un cod galben. Până miercuri seara, la ora 18:00 ne putem ruga să ningă, astfel încât weekendul viitor să îl putem petrece deja la munte.