Reclamă
Reclamă

Grădina Zoologică din Târgu Mureș se confruntă cu o situație neobișnuită, după ce un urs a fost observat plimbându-se liber pe aleile parcului în timpul nopților trecute. Conducerea instituției a confirmat incidentul, menționând că animalul a reușit să omoare o căprioară.

„De câteva nopți, un urs se plimbă pe teritoriul Grădinii Zoologice. Paznicii de noapte au observat animalul pe camerele de supraveghere, au informat imediat Jandarmeria, care a ajuns la fața locului fără întârziere de fiecare dată și au luat măsurile necesare. Din păcate în cursul acestei nopți (n. red. marți spre miercuri), ursul a reușit să prindă și să omoare una dintre căprioarele noastre. Grupul de intervenție a preluat cazul și se vor lua măsurile necesare pentru capturarea ursului. Dorim să vă asigurăm că ursul apare doar pe timp de noapte, așa că Grădina Zoologică este sigură pentru vizitare pe parcursul zilei. Vă așteptăm cu drag!”, au transmis reprezentanții Grădinii Zoologice din Târgu Mureș.

Mesajul publicat pe rețelele sociale a generat un val de reacții negative din partea localnicilor și a turiștilor. Mulți dintre aceștia au exprimat îngrijorări legate de siguranța vizitatorilor, subliniind că nu există o garanție că ursul nu poate apărea și în timpul zilei.

Reclamă

„Nu există nicio garanție că ursul se va apropia de zonă doar noaptea”, a comentat cineva la postare.

„Doamne, ferește-mă! De unde ai tu personal garanția că ursul apare doar pe timp de noapte? (…) Ursul ăla se plimbă și ziua, și noaptea și în amiaza mare, când vrea el. V-a dat programul de plimbare de îl știți voi?! Inconștiența e mare, să pretinzi ‘siguranță’ pe timpul zilei”, este de părere altcineva.

Molimele de indignare continuă, un fost vizitator adăugând: „Și în luna mai, când am fost noi, era aceeași poveste: un urs care dădea târcoale grădinii. Probabil este vorba despre același si, de două luni, problema tot nu este rezolvată.”

În ciuda asigurărilor oferite de conducerea Grădinii Zoologice, autoapărarea și indignarea generală persistă. Numeroși cetățeni solicită închiderea grădinii până când situația va fi complet rezolvată.

Recapitulând, ursul care se plimbă liber pe timp de noapte la Grădina Zoologică din Târgu Mureș a provocat un val de reacții, atât din partea conducerii instituției cât și a publicului. Jandarmeria a intervenit de fiecare dată când a fost semnalată prezența ursului, iar grădina continuă să promoveze siguranța pe parcursul zilei. Cu toate acestea, mulți localnici și turiști rămân sceptici și îngrijorați.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro