SUA atenționează că submarine nucleare ale Rusiei au fost detectate în apele din apropierea coastei lor

Rusia trece de la amenințări cu arme nucleare la fapte concrete. Submarine Severodvinsk ale Moscovei au fost detectate în apele din apropierea coastei Statelor Unite ale Americii. În cazul în care Putin ar da ordinul de atac, pericolul ar fi unul imens.

Invazia Ucraine de către Rusia a adus mai mult ca niciodată în prim-plan riscul unui război mondial. Vladimir Putin a amenințat că va recurge la aceste arme de distrugere fără ezitare dacă se va simți provocat. Însă până acum, forțele ruse au demonstrat tocmai contrariul pe front. Soldații Moscovei sunt prost înarmați și pierd tot mai mult din teritoriile ocupate.

Anunțul care a înspăimântat pe toată lumea a fost făcut de contraamiralul Michael Studeman, comandantul Biroului de informații navale. Acesta a atenționat că mai multe submarine Severodvinsk au fost detectate în apropierea coastei americane.

Americanii se tem că planurile rușilor sunt să atace din umbre elemente de infrastructură și de transport. Ținta lor ar putea fi porturile și aerodromurile, necesare pentru reaprovizionare și întăriri.

Au început să patruleze în Atlantic, ținând Statele Unite în pericol în unele dintre zonele lor de patrulare, iar recent au mutat unul în Pacific. Așadar, va exista o provocare cu două flancuri pentru Statele Unite în încercarea de a urmări și de a trage la răspundere unde se află aceste submarine și ce fac”, a explicat Studeman.

Americanii se tem de submarinele nucleare ale Rusiei

Primul submarin din clasa Severodvinsk a fost construit în 1993. De atunci, Federația Rusă a făcut eforturi să-și perfecționeze flota navală, în special pe cea nucleară.

Ceea ce face aceste submarine de temut chiar și pentru SUA și NATO e faptul că sunt greu detectabile. Construite din oțel cu magnetism redus, au o tehnologie avansată de silențiozitate. Cât despre armele care ar putea șterge în doar câteva secunde orașe întregi de pe hartă, acestea sunt mai multe.

Severodvinsk sunt dotate cu torpile și cu rachete de croazieră anti-navă și de atac terestru care pot fi lansate pe verticală.

Dar ei au capacități mai avansate cu SSGN-ul lor Severodvinsk (un submarin care transportă și lansează ghidate cu propulsie nucleară – n.r.). Există trei dintre aceste submarine în prezent și vor construi mai multe. a mai explicat Studeman.

Share.