Reclamă

Ministerul Apărării a anunţat detectarea unei noi ţinte aeriene de mici dimensiuni în noaptea de vineri spre sâmbătă, în largul Mării Negre, la aproximativ 45 kilometri est de localitatea Sfântu Gheorghe. Obiectul a intrat în spațiul aerian al României în jurul orei 04:00, în zona Gura Portiţei, pe o distanță de 19 kilometri, determinând ridicarea de la sol a patru avioane de vânătoare.

Aeronavele, dintre care două F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forţelor Aeriene Române, nu au reușit să stabilească un contact vizual cu ţinta. Semnalul radar a fost pierdut la sud de localitatea Cogealac, în jurul orei 04:30, potrivit MApN.

Este al doilea astfel de incident în ultimele trei zile. Sâmbătă, Armata Română a confirmat, printr-un comunicat, că sistemul de supraveghere radar a identificat ţinta în jurul orei 2:30, la 45 km de Sfântu Gheorghe, iar activarea structurilor de Poliţie Aeriană sub comandă naţională şi NATO a fost realizată conform procedurilor.

Până la acest moment nu au fost raportate eventuale locaţii de impact. Începând cu dimineaţa zilei de sâmbătă, Forţele Armate desfășoară cercetări în zona vizată, în timp ce structurile NATO şi aliate sunt informate în timp real despre situaţie.

Întreruperea alertei aeriene a fost transmisă la ora 05:10, aeronavele de luptă revenind la bazele lor. Potrivit MApN, „nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional”.

O întâmplare similară a avut loc joi, când o ţintă aeriană detectată dinspre Marea Neagră a pătruns în spațiul aerian Românesc în zona localității Eforie Nord.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro