Miercuri, 25 mai, Spania a raportat un număr de 59 de cazuri de persoane infectate cu variola maimuței. În acest stat urmează a se lua măsuri pentru a opri răspândire virusului. Prin urmare, în viitor, Spania va achiziționa vaccinuri și antivirale împotriva acestui virus, acest lucru fiind realizat cu ajutor venit din partea Uniunii Europene.

59 de cazuri au fost confirmate până la acest moment prin testul PCR. 20 dintre acestea au fost depistate prin secvențiere genomică, a transmis ministrul sănătății din Spania, Carolina Darias, prin intermediul unei conferințe de presă, conform AFP, citat de către Agerpres. 171 de persoane sunt suspecte în prezent că sunt purtătoare de virusul variola maimuței.

„Este rezonabil să presupunem că, fiind depistați pozitiv, toţi aceşti oameni au boala.” a declarat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristobal Belda.

Sursa: Social media

Spania plănuiește să cumpere vaccinuri Imvanex și antivirale Tecovirimat. Acest lucru este făcut pentru a stopa răspândirea acestui virus care a stârnit panică în lume. S-a dovedit că vaccinarea împotriva variolei este eficientă în proporție de 85% în prevenirea variolei maimuței.

„Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie în grup a UE pentru a frâna răspândirea acestui virus.” a anunţat Carolina Darias

De la începutul lui mai 2022, ,mai multe țări din Europa, precum și Australia și SUA au raportat un număr tot mai mare de cazuri de variola maimuței.

Cum apare variola maimuței

Variola maimuței se poate răspândi și prin contactul cu animale infectate, cum ar fi maimuțe, șobolani și veverițe, sau prin obiecte contaminate cu virus, cum ar fi așternuturile și îmbrăcămintea.

O erupție cutanată apare de obicei la 1 până la 5 zile după primele simptome. Erupția cutanată începe adesea pe față, apoi se extinde în alte părți ale corpului. Erupția cutanată este uneori confundată cu varicela. Simptomele dispar de obicei în 2 până la 4 săptămâni. În ultima vreme, rata mortalității în cazul variolei maimuței este de aproximativ 3-6%.