Locuitorii din Monaco aud în fiecare zi de miercuri a lunii alarmele antiaeriene.

Oamenii din Monaco au fost surprinși, atunci când au auzit alarmele antiaeriene. Momentul a fost filmat  de un român, care se declară uimit de o astfel de situație. Bărbatul a postat un videoclip pe Instagram, în care se pot auzi alarmele. 

„Foarte ciudată senzația să auzi alarma antiaeriană în Monaco”, este textul care însoțește videoclipul distribuit pe rețele sociale.

Alertă în Monaco! Se aud alarme antiaeriene peste tot
Instagram

Motivul real pentru care au fost pornite alarmele antiaeriene

Alarmele antiaeriene se aud în fiecare zi de miercuri a lunii în Franța și Monaco. Acest lucru este un obicei încă de după cel de-al Doilea Război Mondial, atunci când 4.500 de sirene au rolul de a atenționa populația asupra unui pericol, cum ar fi un nor toxic sau un accident nuclear ori în alte situații care pot cauza dezastru. Oficialii spun că în acest fel oamenii sunt avertizați de un potențial pericol și știu cum să se ferească.

Trebuie precizat faptul că există două tipuri de sirene. Una dintre ele are în vedere testarea în situații extreme, iar alta vizează cazurile care pot apărea în viața reală. Sunetele celor două diferă. Alarmele din prima zi a fiecărei luni se aud timp de un minut, în timp cea care anunță un pericol iminent are o frecvență de trei ori într-un minut și 41 de secunde.

Un studiu arată că oamenii din Franța sau Monaco s-au obișnuit cu astfel de situații și chiar nu ar lua în considerare alarmele. 78% dintre ei spun că nu ar face nimic în astfel de situații. Restul au răspuns că ar rămâne în casă și ar fi atenți la veștile din partea autorităților.

În astfel de situații, oamenii sunt avertizați:

  • să nu rămână în mașină;
  • să nu se ducă după copii la școală (instituția este obligată să aibă grijă de cei mici în aceste situații);
  • să nu rămână lângă ferestre;
  • să nu își părăsească domiciliul până nu sunt sfătuiți de autorități.
Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.