Reclamă

O nouă alertă alimentară a apărut. De această dată un produs din magazinele Lidl, des cumpărat de români, este vizat. ANSVSA a anunțat retragerea de pe rafturile magazinelor a mai multor loturi, asupra cărora există suspiciunea de contaminare cu Salmonella. Despre ce produs este vorba?

O nouă alertă alimentară s-a dat în magazinele Lidl, în urma existenței suspiciunii de contaminare a unor produse cu Salmonella. Astfel, Lidl a anunțat retrage de pe piață a produsului „Alesto Mix semințe, 200g”. Clienții care au cumpărat acest tip de produs, din loturile asupra cărora au existat suspiciuni, sunt sfătuiți să nu îl consume și să îl returneze. Aceștia își vor primi banii înapoi.

„Producătorul Olimp recheamă preventiv produsul Alesto Mix semințe, 200g cu termenul de valabilitate 20.01.2023 cu loturile 767-221441-1, 767-221521-1, 767-221531-1 și termenul de valabilitate 28.02.2023 cu lotul 767-221541-1, cu suspiciune de prezență Salmonella.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul Olimp și Lidl România au reacționat fără întârziere și au scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, anunță ANSVSA.

Alertă în magazinele Lidl! A fost retras de pe rafturi un produs des cumpărat de către clienți. Există pericolul de infectare cu Salmonella

Repercusiunile consumului produselor infestate

Cei care au consumat produse infestate cu Salmonella vor simți repercusiunile destul de repede. Primele efecte vor apărea la 12-26 de ore de la consumarea produsului și se vor traduce prin stări generale de rău. Unele dintre cele mai întâlnite simptome ale acestei bacterii sunt: diareea, febra, cefaleea și crampele abdominale.

Deși nu prezintă un risc major, oamenii trebuie să fi extrem de atenți. Cei mai afectați vor fi întotdeauna cei cu un sistem imunitar scăzut. De asemenea, bătrânii și bebelușii sunt printre cei care prezintă un risc crescut.

„Deși consumul produselor contaminate nu prezintă un risc acut pentru sănătate, există un risc crescut dacă există un consum continuu de oxid de etilenă în alimentele contaminate pe o perioadă lungă de timp.”, susține FSAI.


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro