Este alertă în România după ce un cunoscut lanț de magazine a anunțat că unul dintre produsele pe care le-a avut la vânzare a fost contaminat cu o bacterie periculoasă. Cei care l-au achizițonat și consumat sunt sfătuiți să meargă de urgentă la medic.

Un aliment contaminat cu o bacterie periculoasă, retras din magazinele din România

Alerta alimentară a fost publicată pe site-ul ANSVSA şi vizează un produs alimentar comercializat sub brandul Carrefour Extra. Este vorba despre un file de somon norvegian afumat. 

Magazinele în cauză au retras două loturi din acest file de la comercializare. S-a descoperit că alimentele au fost contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. Este vorba despre nr. Lot/DLC: 08092023 / 08.09.2023 şi nr. Lot/ DLC: 17092023 / 17.09.2023.

Cei care au acest produs acasă sunt sfătuiți să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat. În cazul returnării, vor primi banii înapoi.

Medicul Tudor Ciuhodaru spune care sunt simptomele infectării cu această bacterie

Despre pericolul infectării cu bacteria aceasta deosebit de periculoasă a vorbit și medicul Tudor Ciuhodaru.

Românii care au consumat somonul afumat contaminat sunt sfătuiți să apeleze cât mai repede la ajutorul doctorilor, în special dacă se simt rău.

Ciuhodaru a explicat urmăritorilor săi din mediul online care sunt simptomele care ar trebui să-i trimită imediat la spital. Acestea sunt: febră, dureri de stomac, dureri de mușchi. Un alt simptom care poate indica o eventuală îmbolnăvire este oboseala.

În plus, medicul a venit și cu câteva sfaturi pentru români ca să nu se infecteze cu virusurile prezente în alimente. Medicul Tudor Ciuhoraru spune că este indicat să se evite consumul de alimente semipreparate, când gătim mâncarea să ne asigurăm că respectăm regulile de igienă și timpul de gătire, în special la carne și nu în ultimul rând depozitarea acestora la temperaturile adecvate.

Cât despre cei care s-au infectat cu bacteria amintită anterior, aceștia trebuie neaparat să meargă la medic. Infecția poate fi tratată cu antibiotic. Important de reținut este faptul că în cazurile în care nu este tratată, poate să provoace chiar deces.