13 din cei 20 de copii au fost transportați la spital, pentru investigații suplimentare

Marți seara a fost dată alarma în Harghita. 20 de copii ce se aflau în tabără, la o pensiune din Lacul Roșu, s-au ales cu o toxiinfecție alimentară. Profesorii au solicitat imediat intervenția cadrelor medicale. Mai mulți copii au ajuns de urgență la spital.

Vacanța s-a terminat prost pentru mai mulți copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani ce au mers într-o tabără. Cei mici au fost cazați la o pensiune din Lacul Roșu și s-au ales cu o toxiinfecție alimentară. După masa de seară 20 de copii au început să prezinte simptome specifice, așa că a fost solicitată intervenția echipajelor medicale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a informat că la faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Gheorgheni. Ce mici au fost evaluați medical, iar o parte dintre ei au ajuns la spital.

13 copii au fost transportați de urgență la spital

În urma evaluărilor făcute la fața locului, echipajele medicale au decis ca 13 dintre cei 20 de copii să fie transportați la Spitalul Municipal din Gheorgheni, pentru investigaţii medicale de specialitate. Opt dintre copii au ajuns la spital cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple a ISU. Doi cu o ambulanţă SMURD şi alţi doi cu o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Gheorgheni.

Toți pacienții care au ajuns la spital nu se află în stare grav. Trei dintre copii sunt destul de deshidratați, iar restul au fost tratați și sunt în afara oricărui pericol.

Se pare că problemele au apărut după masa pe care cei mici au mâncat-o luni seara. Pensiunea la care au fost cazați copiii ar mai fi responsabilă de un incident similar, ce a avut loc anul trecut.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.