Noua variantă Omicron se răspândește în toată Europa, motiv pentru care autoritățile încep să impună restricții înainte de Revelion. Tot mai multe țări se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri

Alertă în Europa, din cauza tulpinei Omicron

Țările din Europa încep să impună restricții înainte de Revelion din cauza tulpinii Omicron care pare că se răspândește rapid, fiind mult mai contagioasă. Varianta ce provine din Africa constituie motiv de îngrijorare pentru tot mai multe guverne care impun măsuri mai ales pentru cei nevaccinați. Autoritățile au lansat programe pentru imunizarea copiilor în fața virusului. Printre țările care au impus deja restricții Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, Germania și Belgia.

Măsurile impuse de guvernul francez se referă la munca de acasă care se va impune începând de pe 3 ianuarie. Măsura va fi valabilă pentru acele persoane care își pot desfășurare activitatea de acasă. Nici adunările publice nu vor mai fi permise. Numărul celor care se pot strânge este de 2.000 de persoane în interior și 5.000 în exterior. Restricțiile sunt legate de numărul mare de cazuri care au fost înregistrate în prima zi de Crăciun. Atunci, numărul cazurilor a explodat. 100.000 de persoane au fost testate pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Alertă în Europa, din cauza tulpinei Omicron. Tot mai multe țări introduc restricții înainte de Revelion
pixabay.com

Nu există nicio șansă ca francezii să se bucure de celebrele focuri de artificii de pe Champs-Elysées. Spectacolul din noaptea de Revelion a fost anulat, la fel și petrecerile din cluburile de noapte, care sunt închise timp de o lună.

Nici Spania nu stă mai bine la numărul de cazuri. Premierul Spaniei a decis ca masca de protecție să fie purtată obligatoriu și în spațiile libere. De petreceri nici nu poate fi vorba. Cluburile de noapte vor fi închise timp de două săptămâni. Alte țări care au impus restricții asemănătoare sunt Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Deși Marea Britanie înregistrează un număr record de noi infectări, autoritățile nu au impus măsuri cu privire la obligativitatea purtării măștii sau alte restricții. Ministrul Sănătății, Sajid Javid, le-a transmis oamenilor să fie precauți întrucât pandemia nu a luat sfârșit și să evite pe cât posibil adunările mari. Celebrul foc de artificii din Londra a fost anulat în acest an, la fel ca restul activităților special pregătite pentru Revelion.