Incidența cazurilor infectării cu Covid-19 a depășit 4 la mie vineri, în București. S-a înregistrat o creștere față de ziua anterioară. Mai exact, incindeța vineri, în capitală, a fost de 4,1 la mia de locuitori, potrivit DSP București. Cu o zi înainte, incidența a fost de 3,63. Se constantă o crește masivă, având în vedere că  la începutul lunii ianuarie, incidența se afla sub valoarea de 1 la mie.

1. În ultimele 24 de ore, 9.884 de cazuri noi

S-au înregistrat 9.884 de persoane depistate pozitiv cu SARS -CoV -2, în ultimele 24 de ore. Incidența a crescut cu 99 decât în ziua anterioară. Din cei 9.884, 1.047 sunt pacienți reinfectați, care s-au testat la un interval de timp mai mare de 180 de zile de la primul contact cu virusul.

Alertă în București! La cât a ajuns incidența COVID-19
Digi24

2. 63.217 de teste COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore

Cifra pacienților internați în unitățile sanitare de profil, mai exact în secții cu COVID-19, este 3.940. Numărul persoanelor infectate a crescut cu 218 față de ziua anterioară. Totodată, 456 de persoane infectate sunt internate la ATI, mai mult cu 15 decât în ziua respectivă.

Din numărul total al persoanelor internate, 220 sunt internate în secții și 230 sunt minore, cu 26 mai mult decât în ziua anterioară și 10 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară, potrivit Cancan.ro

3. Raed Arafat, declarație despre evoluția virusului

Cu ceva timp în urmă, Raed Arafat a mărturisit că noua variantă a virusului, respectiv Omicron, va fi cauzatoarea valului 5. Se spune că această nouă variantă a virusului este mult mai contagioasă decât Delta.

 „E posibil ca luna Ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou”, a declarat Raed Arafat la un post de televiziune.