Opt copii au fost aduși la spital în urma unei toxiinfecții alimentare, iar autoritățile din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov au deschis o anchetă pentru a investiga acest incident nefericit. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, copiii au făcut micul dejun la Bran și s-au plâns că crenvurștii pe care i-au consumat aveau un aspect modificat.

Cei opt copii fac parte dintr-un grup de 150 de persoane care veniseră în excursie la Brașov, reprezentând o școală din Galați. După micul dejun, aceștia au plecat spre Sibiu, dar pe drum, au început să prezinte simptome gastrointestinale.

Panică în Brașov. Opt copii au făcut toxiinfecție alimentară

Serviciul de ambulanță i-a transportat la cel mai apropiat spital, situat în Făgăraș. Șapte dintre ei au rămas acolo, în timp ce unul a fost transferat la spitalul din Brașov, având o afecțiune medicală cronică – diabet. Starea lor s-a îmbunătățit, iar astăzi vor fi externați.

Alertă în Brașov! Opt copii dintr-o tabără de la Bran, ajunși la spital. Au mâncat crenvurști la micul dejun Sursa: Social Media

Ca măsură preventivă, autoritățile au recomandat închiderea taberei unde au fost cazați copiii. Ancheta este în desfășurare, iar s-au aplicat sancțiuni atât unității de cazare, cât și unității de alimentație publică care asigura mesele prin intermediul unei unități de catering. Alimentul care este considerat cauza incidentului este crenvurștii care prezentau modificări organoleptice.

Este al doilea caz de toxiinfecție alimentară gravă la copii într-o tabără din această zonă. La sfârșitul lunii iunie, 50 de copii care se aflau într-o tabără din Fundata au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurantul din complexul hotelier unde se desfășura tabăra. La acel moment, activitatea restaurantului a fost suspendată temporar.