Într-o singură zi, România a fost zguduită de şapte cutremure. Încă din noaptea dinspre 12 spre 13 au avut loc primele două seisme în Vaslui, iar apoi, în dimineaţa de joi a avut loc un al treilea seism în acelaşi loc. Numărul acestora a ajuns la cinci, iar atunci când toată lumea a crezut că s-a liniştit totul, alte două seisme s-au produs, joi seara, la distanță de 7 minute, în județul Buzău, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Primul a avut magnitudinea de 3,5, iar al doilea de 3,4 grade pe scara Richter.

Potrivit INCDFP, primul seism a avut loc la ora 21.55, în județul Buzău.  Adâncimea acestuia a fost de 124 de kilometri şi a avut magnitudinea de 3,5  pe scara Richter.

Potrivit specialiştilor, cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Brașov (56 km), Ploiești (58 km), București (113 km), Pitești (128 km, Bacău (134 km).

Al doilea cutremur a avut loc la ora 22.02, tot în județul Buzău, în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 104 kilometri. Acesta a avut magnitudinea de 3,4 grade.

De la începutul lunii şi până acum au avut loc mai multe seisme, însă numărul celor de ieri este egal cu numărul total dintr-o lună.