Miercuri, Iranul a mai lansat un tir de rachete asupra bazei militare americane Taji. Conform informațiilor făcute publice până în acest moment, nu există victime în rândul soldaților.

Până în prezent nimeni nu și-a asumat atacul cu rachete asupra bazei Taji.

La nici o săptămână după ce Teheranul a lovit o bază militară irakiană, o altă bază americană din Irak, la nord de Bagdad, este atacată cu rachete, numărul acestora nefiind comunicat până în prezent.

Armata irakiană a ținut să menționeze că de data aceasta nu sunt victime în rândul soldaților, față de atacul de la sfârșitul săptămânii trecute când patru soldați irakieni ai bazei Balad au fost răniți.

Schimbul de rachete a începul la sfârşitul lunii octombrie când a fost primul atac asupra unei baze militare irakiene care găzduia soldaţi americani.

La sfârșitul lunii decembrie, în urma morții unui subcontractant american, SUA bombardează o bază irakiană situată la frontiera cu Siria. In acest atac au fost omorâți 25 de membri ai unei coaliţii de paramilitari pro-Iran, Hashd al-Shaabi.

Americanii au continuat atacul pe data de 3 ianuarie cu o dronă, omorând pe generalul iranian Qassem Soleimani şi pe Abu Mehdi al-Muhandis. Acest atac a fost ordonat de președintele Donald Trump.

Iranul ripostează aproape zilnic cu tiruri de rachete asupra bazelor militare în care se află soldați americani, fiind atacată și ambasada din Bagdad.

Parlamentul Irakului a votat pentru plecarea din țară a tuturor trupelor de soldați straini.