Zeci de copii au fost evacuați

Pompierii au fost solicitați să intervină de urgență la un spital din Iași, după ce au fost semnalate degajări de fum la etajul 1.  Au fost evacuați 50 de copii și 150 de persoane adulte, transmite ISU Iași.

Alertă de incendiu la Spitalul Sf. Maria din Iași

Incidentul s-a produs în urma unor probleme la o instalație şi nu a fost unul grav, potrivit reprezentanților spitalului, care anunță că nu au fost victime.

Alerta a fost dată în această dimineață printr-un apel la 112, iar la faţa locului s-au deplasat 14 autospeciale de intervenţie și 50 de pompieri. Pacienții și personalul medical au fost evacuați în siguranță.

  „Nu a fost incendiu. Nu au fost victime”, a declarat Georgica Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Acesta a spus că au fost evacuate 200 de persoane, dintre care 50 de copii.

„Cauza producerii incidentului este în curs de stabilire”, a mai spus acesta.

Sursa: Social Media

„Nu există o flacără deschisă. Nu este în zona noastră de activitate. Nu au fost intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele în apropiere au fost evacuaţi. Se spala funinginea. Se va stabili care este sursa acestui fum. Parterul, etajul 1 către etajul 4. Deci de undeva de jos a urcat. Noi funcţionam în parametri maximi”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

Reprezentanții Spitalului susțin că totul a durat 10 minute. Un reprezentant al Spitalului Sf. Maria din Iași a transmis faptul că fumul a fost degajat de un sistem de ventilație.

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie”, a declarat dr. Solange Tamara Roşu, medic şef al Unității de Primiri Urgențe, pentru sursa citată.

Anul trecut, un incendiu a izbucnit la secția Anestezie și Terapie Intensivă a aceluiași spital. Nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.