În ultimele 24 de ore, România a fost afectată de ninsori abundente și condiții meteo nefavorabile, care au dus la numeroase incidente și perturbări în trafic.

România a fost lovită de condiții meteorologice extreme, cu ninsori abundente și lapoviță afectând mai multe județe. În București, ninsoarea a dus la condiții de circulație dificile, cu intervenții ale utilajelor de deszăpezire planificate după oprirea ninsorilor​​.

Accidente și Drumuri Blocate

Un grav accident s-a produs pe DN 1S, în județul Brașov, implicând trei autoturisme, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor șase, inclusiv trei copii​​. De asemenea, în Galați, un accident între două trenuri de marfă și două autoturisme a rezultat în rănirea unui șofer​​. În Hunedoara, un copac căzut a blocat DN 68, iar în Vâlcea, o coliziune pe DN 7 a dus la rănirea ușoară a unei persoane​​.

Situația în Capitală

În București, tramvaiele de pe liniile 14 și 36 au deraiat în zona Șoseaua Pantelimon/Bdul. Ferdinand. Autoritățile au anunțat că vor interveni cu utilaje de deszăpezire după oprirea ninsorii​​​​.

Utilajele de Deszăpezire în Acțiune

Potrivit Primăriei Capitalei, peste 200 de utilaje de deszăpezire intervin pe arterele principale, din care 52 în Sectorul 4​​. În județul Ilfov, traficul este îngreunat pe mai multe rute, unde se intervine cu utilaje de deszăpezire​​.

Situația Drumurilor și Traficului

Centrul Infotrafic al Poliției Române a raportat că, deși ninge în mai multe județe, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită sau restricționată din cauza vremii.

  • În București, utilajele vor interveni după ce ninsoarea se oprește. Se acționează cu utilaje de deszăpezire și nu sunt impuse restricții de tonaj în județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu, Vâlcea​​​​.
  • Pe Autostrada A1, la kilometrul 17, în zona Ciorogârla, județul Ilfov, traficul a fost blocat temporar după ce un ansamblu auto a derapat și s-a poziționat transversal pe axul drumului, blocând ambele benzi.
  • Un accident pe DN 2 București – Urziceni, în afara localității Șindrilița, județul Ilfov, a implicat două autovehicule, rezultând în cinci persoane rănite.
  • În Capitală, tramvaiele de pe liniile 14 și 36 au deraiat în zona Șoseaua Pantelimon/Bdul. Ferdinand​​​​.

Recomandări pentru Conducătorii Auto

Conducătorii auto sunt sfătuiți să se informeze despre condițiile de drum și să-și echipeze vehiculele corespunzător pentru iarnă. De asemenea, se recomandă o conduită prudentă la volan și evitarea manevrelor riscante​​.

Condiții Meteo și Avertizări

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă după-amiază în majoritatea regiunilor țării. Se așteaptă ninsori și ger în întreaga țară, cu temperaturi în scădere semnificativă​

Update info trafic:

Utilajele de deszăpezire  au acționat în cursul nopții pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi din administrare!

185 de autoutilaje au intervenit și au răspândit cca 1420 tone de material antiderapant pentru asigurarea condițiilor de circulație în La această oră nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația rutieră restricționată din cauza condițiilor meteorologice!
Se acționează în continuare cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant pe toate drumurile naționale și autostrăzi din administrare!
Circulați prudent, adaptați viteza la condițiile din trafic, plecați la drum doar dacă aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă!

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: