Meteorologii anunță temperaturi ridicate în următoarele zile. Vezi ce regiuni sun vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă prognoză meteo, pentru fiecare regiune în parte. Potrivit ultimelor informații, în intervalul 27 iunie-10 iulie, în multe regiuni din România temperaturile vor fi foarte ridicate.

Iată care sunt principalele regiuni din țara noastră în care canicula va atinge cote maxime. Specialiștii le recomandă cetățenilor să aibă grijă la orele în care ies afară.

Regiunile în care temperaturile din termometre vor atinge cote maxime

pixabay

În Transilvania, tempertaturile vor crește în finalul primei săptămâni din luna iulie. Începând cu data de 29 iulie, vreme se va încălzi considerabil.
Temperatura maximă va atinge cote de 34-35 grade Celsius în întreaga regiune.

Media minimelor termice va oscila între 13 și 16 grade Celsius, însă vor scădea treptat.

În Banat, până la 1 iulie vremea va fi caldă și caniculară. Media maximă a temperaturilor va ajunge la 38 de grade.
Minimele termice vor crește și vor atinge cote de 20 de grade. Valorile vor fi în scădere în zilele următoare. La finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime se vor situa între 38 și 30 de grade. Minimele se vor încadra între 14 și 16 grade.

harta-romaniei.org

În Moldova temperaturile vor crește relativ. În perioada 29 și 30 iulie, termometrele vor atinge maxime de 35-36 de grade.
Minimele termice vor înregistra între 8 și 20 de grade. În anumite zone, este posibil să apară averse aproape în fiecare zi.

În Maramureș, vor fi înregistrate până la 35 de grade până la data de 1 iulie. După această dată, ploile își vor face simțită prezența aproape în fiecare zi.

În Oltenia, vremea va fi caniculară în unele zile, pe data în 29 și 30 iunie. În zilele de 5 și 6 iunie, valorile vor oscila între 34 și 36 de grade Celsius. Minimele termice vor fi cuprinse între 17 și 19 grade.
La finalul lunii iunie și după data de 5 iulie vor fi înregistrate averse pe alocuri.

pixabay

În Muntenia, vremea va fi extrem de călduroasă. Temperaturi ridicate se vor înregistra pe data de 29 și 30 iunie, dar și pe data de 5 și 6 iulie.
Media minimelor va înregistra între 17 și 19 grade Celsius. La finalul lunii iunie și începutul lunii iulie, vor fi averse cu probabilitate mare.

În Dobrogea, media maximă din termometre va atinge 28 și 30 de grade Celsius.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!