Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un nou cod de vreme severă în România. Din această noapte, de la ora 2.00 şi până pe 24 februarie la ora 18.00, sunt vizate fenomene de vânt puternic, rafale de peste 140-180 km/h, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1500 de metri.

Rafalele de vânt vor fi astfel destul de puternice, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero.

Reclamă

În schimb, duminică, 23 februarie şi până pe 24 februarie, un alt cod afectează România aproape în totalitate. Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55-70 km/h.

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute,
cu rafale de peste 110-130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ
vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m, iar vântul va avea intensificări susținute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h, potrivit comunicatului Administraţiei Naţionale de Meteorologie.