Urmează un weekend prelungit pentru români. Însă, cei care s-au gândit să profite de minivacanța de Sfânta Marie și să plece la munte sau la mare trebuie să fie atenți. Vreme se strică și sunt așteptate precipitații bogate. De asemenea, temperaturile vor scădea.

Românii care vor să își petreacă weekendul prelungit la munte trebuie să știe că temperaturile de pe litoral vor scădea. Potrivit ANM, se anunță ploi bogate și intensificări temporare ale vântului. De asemenea, vreme se răcește. În ceea ce privește valorile termice, maximele se vor situa între 27 și 30  de grade, în timp ce minimele se încadrează între 20 și 22 de grade.

Mai mult, sâmbătă după-amiaza și duminică vremea va fi în general închisă. Precipitațiile își vor face simțită prezența, iar apa mării va avea 24 – 26 de grade Celsius.

„În cursul zilei de vineri, vremea va fi însorită, dar începând de sâmbătă după-amiaza îşi vor face apariţia aversele. La fel şi în cursul zilei de duminică. Luni, în prima parte a zilei, la mare cerul va fi noros, cu şanse crescute de ploaie. În zona litoralului, vântul se va domoli faţă de zilele trecute când am avut intensificări şi de 65 km/h”, a anunțat meteorologul Marina Antonescu, potrivit Agerpres.

Se răcește vremea la munte

Și cei care aleg să meargă în minivacanță la munte vor avea parte de vreme rece și precipitații. Începând de vineri seara se anunță înnorări şi ploi izolate. În weekend vor apărea, de asemenea, averse şi descărcări electrice în majoritatea regiunilor montane.

„Aversele şi descărcările electrice vor fi pe parcursul întregii zile de duminică, dar şi luni. Valorile termice de peste zi se vor încadra, în general, între 15 şi 23 de grade Celsius. Iar pe timpul nopţilor nu vor depăşi 12 grade Celsius. Deci, sunt puţine şanse să vedem soarele la munte, în următoarele trei zile. Înnorările vor apărea de vineri după-amiaza şi vom avea ploi, în primă fază izolate.”, a mai spus meteorologul.