Reclamă
Reclamă

Meteorologii vin cu vești importante despre prognoza meteo pentru luna octombrie. Vremea se răcește brusc în toată țara, iar ANM a transmis și momentul în care frigul va cuprinde toate regiunile.

Vremea se răcește brusc. Când vine frigul în luna octombrie

Administrația de Meteorolgie a schimbat prognoza pentru primele două săptămâni din luna octombrie. După ce inițial au anunțat că țara noastră va fi traversată de un nou val de căldură, meteorologii vin cu un anunț neașteptat: se răcește semnificativ.

Primele zile ale lunii octombrie au debutat cu temperaturi de până la 28 de grade, însă diminețile și nopțile au devenit mult mai reci. Iar în următoarele zile, se pare că temperaturile vor scădea suficient cât să se încadreze în specificul perioadei pe care o traversăm.

Este așteptat ca în a doua săptămână a lunii octombrie temperaturile să scadă în majoritatea regiunilor chiar și cu 5 grade.

Reclamă

Totuși, ANM vine și cu vești mai puțin bune, în special pentru agricultori. Deși va fi mai rece, nu sunt anunțate ploi semnificative în perioada ce urmează. Așa că toamna această va fi marcată de lipsa precipitațiilor.

Este așteptat ca în următoarele două săptămâni, temperaturile maxime înregistrate în țara noastră să fie între 23 și 26 de grade. Media minimelor termice va avea valori între 8 și 13 grade.

Când ninge pentru prima oară în România în acest an

Meteorologii au venit recent cu vești importante și în ceea ce privește primii fulgi de zăpadă. Este așteptat ca vremea să revină la normal în luna noiembrie, motiv pentru care și temperaturile vor scădea drastic.

Meteorologii de la AccuWeather, o platforma online este specializată în prognoze meteo și starea vremii în întreaga lume, a spus cu exactitate când va ninge.

În mod neașteptat, prima zăpadă din acest an se va produce în București, unde sunt prognozate temperaturi negative, însoțite de precipitați. Data la care vor cădea primii fulgi de nea este 19 noiembrie. Atunci, pe parcursul nopții, termometrele vor indica -4 grade Celsius.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro