Meteorologii anunță cod galben în mai multe zone din țară. Chiar dacă în această perioadă căldura a fost la cote maxime, de această dată, vijeliile și ploile torențiale își vor face apariția

După o perioadă încărcată de călduri și temperaturi mari, ANM anunță un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Acest lucru este valabil pentru 25 de județe din țară. Mai multe regiuni vor fi afectate de precipitații abundente, iar cantitățile de apă pot depăși 40 de litri pe metru pătrat.

ANM anunță condiții meteorologice critice

ANM a făcut anunțul de ultimă oră. Specialiștii eu emis o avertizare de god galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. În ciuda faptului că în ultima perioadă a fost temperaturi foarte ridicate și vreme extrem de călduroasă, reprezentanții meteo informează acum că vor exista schimbări de vreme radicale. Își vor face apariția vijelii puternice, rafale de peste 55-75 km/h, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină.

În ce zone sunt anunțate vijelii și ploi torențiale

Alerta va avea loc în 25 de județe ale României. Codul galben de vreme rea este se anunță în cea mai mare parte a Olteniei și loca, în Muntenia. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. De asemenea, se vor manifesta ploi și averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, izolat. Specialiștii nu exclud vijeliile și grindina. În aceste zone, cantitățile de apă vor depăși 25,30 l/mp, chiar și 40 l/mp.

De asemenea, județele vizate de această avertizare meteo sunt Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timișoara, Hunedoara, Caraș Severin, Sibiu, Mehedinți, Gorj. Nici Dolj, Vâlcea, Brașov, Dâmbovița, Buzău, Vrancea sau Bacău nu vor fi ferite de cod galben. Printre ele se mai numără și Mureș, Neamț, Suceava și Bistrița Năsăud.

Alertă ANM în România! Mai multe județe sunt amenințate de furtuni puternice și fenomene meteo extreme
Social media

Cum va fi vremea în București

Nici în cazul Capitalei nu se poate spune că vremea va fi altfel. Astfel, specialiștii ANM anunță o prognoză specială pentru București. Vor exista înnorări accentuate, descărcări electrice și averse puternice. Vântul va sufla slab și moderat. De asemenea, există posibilitatea ca ploile să aducă intensificări. În a doua parte a zilei, descărcările electrice își vor face apariția, iar bucureștenii trebuie să rămână atenți la acest aspect. Temperatura maximă va fi de 29 de grade Celsius.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.