Astăzi s-au emis alerte meteo de vreme rea. Meteorologii au anunțat ninsori, ploi și depuneri de polei în mai multe județe, până marți dimineață. Pe parcursul zilei de azi, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge. Aici se va depune un alt strat consistent de zăpadă. Pentru scurt timp, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 6070 km/h, în timp ce ninsoarea va fi viscolită.

De asemenea, de astăzi de la ora 13:00 până marţi la ora 8:00, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Orientali va ninge considerabil, astfel încât stratul de zăpadă va fi și de data aceasta consistent.

Meteorologii au avertizat Cod galben de polei

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), s-a emis o atenționare de Cod galben valabil până marţi dimineaţa. Cod galben va fi în judeţele: Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi şi în cea mai mare parte a judeţului Tulcea. În aceste zone, vor fi precipitaţii scăzute sub formă de ploaie şi lapoviţă, care vor duce la depuneri de polei.

De altfel, s-au anunțat precipitații moderate din punct de vedere cantitativ. Va exista și polei în intervalul 27 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 8:00. ANM atenționează de asemenea, că se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În zona montană înaltă şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est şi izolat în restul teritoriului.
 Alertă ANM de ultim moment. Ninsori și viscol în aproape toată România!
pixabay.com

Cum va fi vremea în Capitală

Se anunță cer noros, ploi și burniță până marți dimineață. Conform prognozei meteo pentru București, de azi ora 10:00 până marți la ora 8:00, cerul va fi noros și vor fi precipitații sub formă de ploaie și burniță. În plus, este posibil să existe depuneri ridicate de polei .Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului se va menține în jurul valorii de 1 grad. După ora 8:00 se va instala ceața.