Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Zilele ploioase continuă. După un weekend bogat în precipitații și în această săptămână vremea continuă să fie una capricioasă. A fost emisă o a nouă avertizare cod galben de precipitații însemnate cantitativ. Ploile și vijeliile își vor face simțită prezența în mare parte din țară. Ce zone sunt afectate?

Cod galben de ploi abundente

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. Acesta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. Avertizarea este valabilă pentru ziua de 15 august.

„La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.”, anunță meteorologii.

Alertă ANM! Cod galben de ploi însemnate cantitativ. Ce zone sunt afectate
meteoromania.ro

Prognoza meteo, 15 august 2022

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 15 august 2022. Potrivit ANM, astăzi gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat. Pe parcursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor căpăta caracter torențial și pe arii restrânse, va cădea grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp. În ceea ce privește valorile termice, temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 24 și 34 de grade. În timp ce minimele vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei când vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale. Vor exista averse însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă a zile va ajunge la 27…28 de grade, iar cea minimă se va încadra între 16…18 grade.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.