ANM: Cod galben de ninsori şi vânt puternic

Se pare că vremea devine din ce în ce mai capricioasă, iar fulgii de zăpadă încep să apară în mai multe zone ale țării. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori și vânt puternic. Mai multe zone ale țării o să fie afectate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de precipitaţii moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă în intervalul: miercuri seara până joi după-amiaza. Zonele afectate sunt judeţele Tulcea şi Constanţa.

Potrivit alertei emise de ANM, în intervalul 15 decembrie, ora 20:00 – 16 decembrie, ora 14:00, în cele două judeţe din regiunea Dobrogei vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10 – 15 l/mp) şi local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40 – 45 km/h. Pe litoral, precipitaţiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50 – 60 km/h.

Mai mult, ANM anunță că fenomene asemănătoare vor semnala pe arii restrânse şi în estul Munteniei, unde vor fi şi condiţii de polei.

Alertă ANM! A fost emisă avertizare Cod galben de ninsori şi vânt puternic. Care sunt zonele vizate
Pexels

Cod Galben de ceață și intensificări ale vântului

Pentru ziua de 15 decembrie 2021, Administrația Națională de Meteorologie a mai emis alte două avertizări meteo, de tip Cod Galben.

Pentru data de 15 decembrie 2021, în intervalul orar 07:30 – 10:00, a fost emisă o avertizare Cod Galben de ceață care reduce vizibilitatea sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Fenomenul va apărea în zona joasă a județului Argeș.

De asemenea, pentru data de 15 decembrie 2021, în intervalul orar 06:45 – 10:00 a fost emis o avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 – 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada. Zonele vizate sunt județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 de metri și județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 de metri.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.