Un produs consumat de toți românii, din gama lactatelor, a fost retras din magazine

O nouă alertă alimentară a apărut în România. De această dată un produs consumat de toți românii, din gama lactatelor, este vizat. ANSVSA a anunțat retragerea de pe rafturile magazinelor a mai multor loturi la care a apărut suspiciune de contaminare cu plastic. Despre ce produs este vorba?

ANSVSA a anunțat că un produs din gama lactatelor a fost retras de pe rafturile magazinelor Lidl din toată țara. Este vorba despre produsul „Pilos Iaurt natur”, 1.5% grasime, 1kg din lotul 10B3FH8-10, cu termenul de valabilitate 12.12.2022. De asemenea, de pe rafturile magazinelor Lidl a mai fost retras, sub aceeași suspiciune, și produsul „Pilos Iaurt natur”, 3.5% grasime, 1kg, din loturile 10B42B5-10 și 10B429N-10, cu termenul de valabilitate 15.12.2022.

Asupra acestor produse planează suspiciunea de contaminare „cu corp străin – masă plastică de 0.2 – 0.5 mm”. ANSVSA îi avertizează pe cei care au cumpărat produse din loturile afectate să nu le consume. Produsele poat fi returnat în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestora va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Alertă alimentară! Un produs consumat de toți românii a fost retras de pe rafturile magazinelor
Social media

Alertă alimentară și în magazinele Kaufland

De asemenea, ANSVSA a mai anunțat că un alt produs a fost retras și de pe rafturile magazinelor Kaufland. Este vorba despre produsul „K-Classic Fistic prǎjit fǎrǎ sare 100g” din lotul 21029/220726001 și cu termenul de valabilitate 22.04.2023. În cazul acestui produs s-a descoperit un conținut ridicat de Ocratoxina A.

„În cadrul controalelor de rutină s-a identificat un conținut ridicat de Ocratoxina A. Deoarece în cazul consumului pe termen lung al produsului nu poate fi exclus un risc asupra sănătății, clienții sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu consume articolul cu datele de identificare menționate mai sus.

Kaufland a reacționat imediat și a retras produsul de la vânzare. Clienții se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a returna acest produs și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal. Producătorul Carl Wilhelm Clasen GmbH își cere scuze pentru această situație.”, a anunțat Kaufland.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.