Reclamă

Alertă alimentară! Termenul de valabilitate este foarte important. Din păcate, sunt multe persoane care ignoră acest termen de valabilitate, și continuă să consume produsele, chiar dacă acestea sunt expirate de câteva zile. Totuși, sunt anumite alimente pe care dacă le consumăm după ce au expirat ne fac foarte mult rău. 

Specialiștii atrag atenția și le spun oamenilor să nu mai ignore termenul de valabilitate al alimentelor. Sunt anumite categorii de produse care pot cauza probleme grave de sănătate dacă sunt consumate după ce au expirat.  

Nu consumați aceste alimente după ce au expirat

Conform experților, bacteriile pot apărea chiar dacă unele produse nu sunt alterate, iar cele mai multe dintre acestea duc la toxiinfecții alimentare. Așadar, iată ce alimente nu trebuie să consumi sub nicio formă dacă au depășit termenul de valabilitate.  

Ouăle sunt cap de listp în acest sens. Aceste produse sunt „vinovate” de cele mai multe cazuri de toxiinfecție alimentară. Trebuie să știți că dacă le păstrați la frigider, le puteți consuma în termen de o lună după ce au fost ambalate.  

O atenție deosebită trebuie să acordați termenului de valabilitate atunci când consumați carne de vită. Bacteria E. Coli este prezentă în toate produsele din carne de vită. Nu trebuie să vă panicați din cauză că prin procesare și gătire, bacteria este eliminată.  

Alertă alimentară! Produsele pe care nu trebuie să le consumați dacă au expirat: Otrăvire și halucinații
Social media

Otrăvire și halucinații

Nici brânzeturile nu trebuie să fie consumate dacă au depășit data de valabilitate. Chiar dacă anumite brânzeturi produs un mucegai care are efecte benefice asupra sănătății, nu toate brânzeturile fac asta. De aceea, dacă vedeți urme de mucegai pe o brânză tare, de exemplu, ar fi cazul să o îndepărtați.  

În cazul brânzeturilor moi, experții trag un semnal de alarmă și spun să nu le mai consumăm dacă au urme de mucegai. Produsele lactate au un risc crescut de toxiinfecții alimentare. Toate produsele lactate conțin cantități semnificative de bacterii.  

Pâinea, de exemplu, nu are un termen mare de valabilitate. Pâinea de secară nu ar trebui mâncată după ce a expirat. După ce expiră, acest produs poate dezvolta o ciupercă a cerealelor, numită egot, care poate provoca otrăvire și duce la halucinații. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro