Este important de știut pentru toată lumea! Atunci când facem cumpărăturile trebuie să fim foarte atenți la produsele pe care le consumăm.

Este alertă alimentară! Inspectorii ANSVA au retras de pe rafturile mai multor magazine din România mai multe sortimente de crenvurști. S-a descoperit că anumite loturi din aceste mezeluri sunt contaminate cu o bacterie extrem de periculoasă.

Este vorba despre o marcă de crenvurști cumpărată des de români. De pe rafturile supermarketurile din România au fost retrași crenvurști WUDY. Este vorba despre sortimentele de crenvurști clasic și cei din pui și curcan cu brânză. Retragerea produselor a fost solicitată de producător, după ce a fost detectată în unele produse bacteria Listeria.

Inspectorii ANSVSA le recomandă persoanelor care au cumpărat aceste produse să nu le consume, ci să le returneze în magazine sau să le distrugă. Contravaloarea produselor va fi returnată, chiar și în cazul în care nu este prezentat un bon fiscal.

Listerioza, o infecție severă

Listerioza este o infecție gravă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Oricine se poate infecta cu această bacterie, însă în anumite cazuri se poate transforma într-o situație foarte gravă. Pot apărea complicații mari la femeile însărcinate sau la persoanele care au un sistem imunitar slăbit.

Colaj Substantial

Această bacterie se transmite de obicei la oameni prin consumul de alimente contaminate, cum ar fi lapte insuficient pasteurizat sau brânză. Totuși, cel mai des, această bacterie se găsește în carnea gătită insuficient.  Mai mult, germenul se poate transmite și prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Anumite persoane fac o formă a bolii asemănătoare cu gripa. Simptomele sunt febră, dureri musculare, greață, vomă și dureri la stomac.

Crenvurștii sunt nocivi!

Probabil te-ai gândit că au compoziție din carne și că nu sunt chiar atât de nocivi dacă îi consumi de câteva ori pe lună, sau chiar pe săptămână. În realitate, însă, crenvurștii sunt preparați din produse șocante, care afectează în mod considerabil sănătatea organismului.

În urma unui studiu făcut de specialiști și filmat direct în fabrică, crenvurștii s-au dovedit a fi extrem de nocivi. Nu doar că produsele din care sunt făcuți au șocat o lume întreagă, ci și aspectul lor „mincinos” a uimit extrem de tare consumatorii.

Mai multe detalii AICI

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.