Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat o campanie intensă de verificări în teritoriu în ceea ce privește furnizorii de legume și fructe. Comisarii ANPC din București-Ilfov au început să efectueze controale ample la acești furnizori, cu scopul de a asigura respectarea normelor și regulamentelor privind informarea și protecția consumatorilor.

Până în prezent, au fost date amenzi în valoare totală de 140.000 de lei, dar eforturile de control continuă neîncetat.

Legume, fructe și sucuri naturale, scoase de la vânzare

Un număr de 11 furnizori de legume, fructe și sucuri naturale din lanțul de retail Mega Image au fost identificați în urma acțiunilor de control desfășurate la un magazin din Sectorul 3 al Capitalei în zilele de 28 și 29 noiembrie.

Verificările ANPC au vizat și două depozite aparținând lanțului, localizate în județul Ilfov. În urma acestor controale, au fost retrase temporar de la vânzare două tone de fructe, care vor fi repuse în circulație doar după remedierea deficiențelor de informare privind originea sau denumirea acestora.

Combaterea practicilor comerciale înșelătoare și asigurarea unei informări corecte și transparente a consumatorilor au fost o preocupare majoră pentru ANPC în această campanie de verificări.

Alertă alimentară! ANPC a retras o mulțime de fructe și legume de la vânzare. Ce au descoperit inspectorii Social media

Astfel, în cazul a trei operatori economici, sancțiuni au fost aplicate pentru menționarea pe eticheta produselor a unor soiuri de fructe importate, chiar dacă documentele puse la dispoziție nu confirmau originile menționate. Verificările vor continua și în ceea ce privește originea, denumirea și autenticitatea produselor comercializate care provin din România.

Ce au descoperit inspectorii ANPC

Interesul ANPC de a proteja consumatorii este din ce în ce mai mare, mai ales în perioada lunii decembrie, când cumpărăturile sunt în creștere. Autoritatea promite că va intensifica eforturile de control în magazine, cu scopul de a identifica rapid și eficient orice nereguli care ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea consumatorilor.

ANPC lucrează în folosul consumatorilor, asigurându-se că aceștia beneficiază de legume și fructe de calitate superioară, care respectă toate cerințele și standardele impuse de legislația în vigoare.

Prin aceste verificări riguroase, ANPC își propune să sancționeze și să descurajeze orice acțiuni care ar putea prejudicia consumatorii și să aducă la lumină informații incorecte sau înșelătoare privind produsele alimentare. În final, ANPC își dorește ca consumatorii să aibă încredere în ceea ce cumpără și să fie în siguranță atunci când își fac cumpărăturile.