Cu toții știm că este extrem de important să mâncăm sănătos, pentru a avea o sănătate de fier.  

Stilul alimentar pe care îl avem este extrem de important pentru sănătatea noastră. Sunt anumite alimente pe care, dacă le consumăm, ne pun viața în pericol în adevăratul sens al cuvântului. Există un anumit produs care este nociv pentru organism. Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre acest aliment.  

Cunoscutul medic neurochirurg, Vlad Ciurea, a vorbit de multe ori despre alimentele care dăunează creierului. Cel mai nociv aliment este zahărul. Cu toții îl folosim, de multe ori chiar abuzăm de el, fără să știm ce efecte devastatoare are asupra creierului nostru.  

Zahărul, nociv pentru organism

Vlad Ciurea a explicat la Antena 3 că ani de zile a folosit zahăr, însă l-a eliminat treptat. În locul zahărului, doctorul folosește miere și mănâncă fructe, pentru a-și lua aportul de zahăr.  

„Toate aceste glucide în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase”, a avertizat Vlad Ciurea, adăugând că şi sarea excesivă dăunează.  

De asemenea, alte alimente care fac extrem de mult rău organismului sunt și tocăturile, sau alimentele mult prea bogate în grăsimi. Cârnații, sarmalele, sunt extrem de periculoase pentru organismul nostru.   

Zahărul rafinat, cel pe care îl folosesc toți oamenii, este extrem de toxic. Medicul Vlad Ciurea a explicat că își îndulcește cafeaua cu zahăr verde sau miere. Mare atenție! Mierea nu se pune în băuturi fierbinți, fiindcă devine toxică. De aceea, înainte de a adăuga miere într-o băutură, așteaptă ca aceasta să se răcească.   

Ce alimente nu trebuie să lipsească din alimentația noastră

În ceea ce privește alimentația bună pentru creierul nostru, Vlad Ciurea a explicat că nu trebuie să lipsească din regimul nostru alimentar fructele, nucile, semințele de dovleac. De asemenea, ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale.  

Usturoiul, pe lângă faptul că este extrem de bun pentru întărirea imunității, acesta curăță și vasele de sânge.  

Alertă! Acesta este cel mai periculos aliment. Ne pune viața în pericol: Cu toții îl consumăm

„Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”, a explicat Vlad Ciurea în cadrul podcastului moderat de Cătălin Măruță. 

Sedentarismul provoacă boli grave

În ultimul rând, sportul este vital pentru oameni. Din cauza sedentarismului apar boli grave, probleme cu tensiunea, diabetul, colesterol mare.  

„Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (…) Mișcarea este foarte importantă. Contează foarte mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras”, a spus Vlad Ciurea. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.