Reclamă
Reclamă

Românii vor merge la vot în trei weekenduri consecutive, conform unei hotărâri de Guvern adoptată ieri. Astfel, primul tur al prezidențialelor va avea loc pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie, iar pe 1 decembrie va fi scrutinul parlamentarelor. Potrivit calendarului electoral stabilit de Coaliția de guvernare, românii vor merge la vot de Ziua Națională a României.

Un bărbat a declarat: „N-ar fi normal așa ceva, pentru că Ziua Națională totuși e Ziua Națională a României. Este un eveniment care se întâmplă o dată pe an și ar trebui să fie sărbătorit cum se cuvine, nu așa, trecut la anexe. Eu îmi doresc o Zi Națională la Alba Iulia sărbătorită așa cum se cuvine, cu tot fastul și cu tot respectul pentru ce înseamnă Ziua Națională”.

Un alt bărbat a subliniat: „Să se facă 1 Decembrie, nu alegeri”.

Reclamă

O femeie a adăugat: „S-ar putea găsi o soluție și să nu se suprapună evenimentele. Deci nu sunt de acord”.

Un alt român a mai spus: „Dacă-s zilele naționale, alea trebuie respectate ca la carte. Așa trebuie făcută treaba. Alegerile-s partea lor și zilele naționale a țării sunt altceva. Trebuie respectate toate treburile astea”.

Recapitulativ, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care românii vor vota în trei weekenduri consecutive, incluzând Ziua Națională. Primul tur al prezidențialelor este pe 24 noiembrie, parlamentarele pe 1 decembrie și al doilea tur prezidențial pe 8 decembrie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro