Reclamă
Reclamă

Biroul Electoral Central a decis, marți, anularea alegerilor pentru funcția de primar în comuna Costinești și a stabilit că scrutinul va fi repetat pe 7 iulie.

Biroul Electoral Central a hotărât în cadrul ședinței de marți să admită cererea de anulare a alegerilor de la Costinești formulată de PSD Constanța, scrie News.ro. „Anulează alegerile pentru funcția de primar din Circumscripția electorală numărul 29 comuna Costinești, județul Constanța, desfășurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcția de primar al comunei Costinești, județul Constanța”, a decis Biroul Electoral Central.

După ce a șasea numărare a buletinelor de vot a fost finalizată, candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obținut un vot în plus față de candidatul PSD, primarul în funcție Dumitru Jeanu. Biroul Electoral Județean Constanța a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile și că au votat doi cetățeni ucraineni deși nu aveau acest drept. De asemenea, reprezentanții BEJ au precizat că au fost făcute mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costinești.

Reclamă

În prima fază, câștigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferență de un singur vot față de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidați.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro