Reclamă
Reclamă

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că partidele politice consultate de PSD și PNL au spus că „nu este nicio problemă” cu organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare în trei weekenduri consecutive. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar cele parlamentare pe 1 decembrie.

Ciucă a afirmat că cele două mari partide vor avea proprii candidați pentru funcția de șef al statului și că este posibil ca o formă de guvernare în tandem să continue și în 2025. Despre riscul unei prezențe scăzute la votul pentru Parlamentul României, șeful Senatului a spus că „este vorba de o duminică ca oricare altă zi de duminică”.

„Toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen și, de asemenea, să nu existe această variantă a alegerilor comasate. S-a ținut cont de toate aceste opțiuni și de încadrarea în prevederile legale, astfel încât să putem să avem un calendar în conformitate cu prevederile legilor în vigoare”, a afirmat Nicolae Ciucă, la sediul PNL.

Reclamă

Întrebat despre o posibilă oboseală în rândul electoratului ca urmare a organizării a trei runde de alegeri în trei weekenduri consecutive, liderul PNL a spus: „Din discuțiile pe care le-am avut, a reieșit că s-a ridicat această problemă și partidele politice au spus că nu este nicio problemă dacă au loc alegerile pe 1 decembrie. Este sărbătoarea noastră națională, poate să fie și o sărbătoare a democrației în același timp”.

„În momentul de față, ținând cont de toate aceste discuții și analiza pe prevederile legale, a reieșit că acesta este calendarul care va fi adoptat astăzi prin Hotărâre de Guvern”, a confirmat șeful Senatului.

Răspunzând unei întrebări legate de riscul unei prezențe scăzute la votul pentru Parlament pe 1 decembrie, președintele PNL a reiterat: „Nu, pentru că este vorba de o duminică ca oricare altă zi de duminică. 30 noiembrie este sâmbătă, 1 decembrie este duminica”.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro