Reclamă
Reclamă

Alegătorii din Costinești se întorc duminică la urne pentru a-și alege primarul, după ce Biroul Electoral Central a dispus repetarea scrutinului din 9 iunie. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și vor rămâne deschise până la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cei care sunt încă la rând.

Biroul Electoral Central a anulat alegerile pentru funcția de primar în comuna Costinești pe 25 iunie, admisând cererea formulată de Partidul Social Democrat – filiala Constanța. La scrutinul din 9 iunie, candidatul PNL a fost declarat câștigător la o diferență de un vot față de candidatul PSD, însă numărarea voturilor a fost repetată de șase ori, ridicând suspiciuni și ducând la contestații.

AEP a precizat că modelul buletinului de vot utilizat la noul scrutin va fi același cu cel folosit la alegerile din 9 iunie, cu înscrierea candidaților în aceeași ordine, și va specifica data noului proces electoral pe prima pagină exterioară. Aceleași liste electorale vor fi utilizate și vor fi actualizate pentru a include persoanele care au dobândit dreptul de vot sau pentru care restricția de vot a expirat între 9 iunie și data noului scrutin. Persoanele care și-au pierdut dreptul de vot în această perioadă nu mai au voie să voteze.

Reclamă

Inițial, BEC a respins cererea de anulare a alegerilor în Circumscripția electorală nr. 29 Costinești formulată de PSD, dar ulterior a revenit asupra deciziei după ce Biroul Electoral de Circumscripție Costinești a raportat mai multe nereguli. Printre acestea se număra faptul că două persoane, inclusiv un cetățean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

Repetarea scrutinului va asigura că votul cetățenilor din Costinești reflectă în mod corect voința lor și respectă regulile electorale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro