Alberto Fernández, în vârstă de 60 de ani, a obținut mai bine de 45% din voturile de care avea nevoie pentru a-l învinge pe oponentul său, Mauricio Macri.

O mulțime de oameni s-au strâns la sediul electoral al acestuia pentru a sărbători împreună marea victorie.

Fostul președinte, Cristina Fernández de Kirchner în vârstă de 66 de ani, va ocupa acum funcția de vicepreședinte al statului sub conducerea lui Alberto Fernández. Se zvonește că fostului președinte i se datorează triumful lui Fernández.

Pentru a se desemna câștigătorul acestei lupte, regulile au fost destul de simple: u 97,13% din voturile înregistrate, domnul Fernández a avut 48,10% din voturi, a declarat autoritatea electorală din Argentina. Dl Macri a avut 40,37%. Pentru a câștiga în primul tur, un candidat are nevoie de cel puțin 45% din voturi, sau 40% și un avantaj de 10 puncte față de concurentul pe locul doi.

Domnul Fernández a provocat agitație încă de când a apărut pentru prima dată în lumina reflectoarelor politicii argentiniene în urmă cu șase luni.

Fostul strateg al campaniei și-a început candidatura pentru președinție în luna mai – ceva ce a părut cu adevărat surprinzător, întrucât fostul președinte Cristina Fernández de Kirchner fusese pe bună dreptate candidatul coaliției de opoziție centru-stânga pentru funcția de conducere.