Reclamă
Reclamă

Alaska Airlines a returnat companiei Boeing avionul 737 MAX 9 căruia i s-a desprins un panou de uşă în timpul unui zbor în luna ianuarie.

„Au intrat în posesia lui, iar numărul de înregistrare a fost schimbat”, a declarat un purtător de cuvânt al Alaska Airlines pentru Reuters.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că a fost plasată o comandă pentru un avion nou Boeing 737-10.

Reclamă

Boeing și-a informat furnizorii că va exista o întârziere de trei luni în ceea ce privește o etapă cheie de producție pentru familia sa de avioane 737, conform unor surse citate de Reuters la începutul acestei luni.

Anchetatorii americani au sancționat joi Boeing pentru că a dezvăluit detaliile unei anchete asupra desprinderii panoului şi au spus că vor sesiza comportamentul acesteia Departamentului de Justiţie, determinând producătorul de avioane să își ceară scuze.

Alaska Airlines a returnat avionul 737 MAX 9 către Boeing în urma incidentului din ianuarie, compania având în vedere achiziționarea unui nou model, Boeing 737-10. Întârzierea de trei luni anunțată de Boeing în producția familiei de avioane 737 afectează însă furnizorii companiei.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro