Reclamă

Întrebările nu contenesc să fie ridicate în fiecare stat afectat de pandemie. Isteria vine mai ales în contextul în care nu se cunosc foarte multe aspecte despre virusul SARS-COV2 și mai ales pentru că un vaccin nu a putut încă fi elaborat. Loviți din plin de această epidemie, medicii italieni au analizat în detaliu formele pe care le ia virusul odată ce ajunge în organisme diferite. Descoperirile lor ar putea fi explicațiile pentru faptul că o mare parte dintre cei testați pozitiv sunt complet asimptomatici.

Medicii specialiști în Infecțioase au ajuns la concluzia că sindromul COVID-19 este de fapt o formă de pneumonie complet diferită de cea cauzată de sindromul de insuficiență respiratorie acută (ȘIRA).

Că exemplu aceștia au invocat hipoxemia sau nivelul scăzut de oxigen în sânge.

“Această combinație remarcabilă nu este aproape niciodată întâlnită în cazuri severe de ȘIRA. Acești pacienți sever hipoxemici ar putea să se manifeste diferit unii de alții: respirație normală (hipoxemia “silențioasă”) sau foarte dispneic, responsiv la oxid de azot sau deloc, foarte ipocapnic sau normo/hipercapnic, sau fie receptivi la poziția înclinată în patul AȚI sau nu. Astfel, aceeași boală de fapt se manifestă cu o neuniformitate impresionantă”, susține grupul d emedici italieni care au contribuit la acest sudiu.

Conform cu rezultatele identificate, specialiștii în Infecțioase susțîn clasificarea pneumoniilor COVID-19 în două categorii.Acestea sunt “Tipul L” (de la “low”, însemnând “jos”), caracterizat prin elasticitate scăzută, raport redus între ventilație și perfuzie, greutate redusă a plămânilor și recrutabilitate redusă; și “Tipul H”, caracterizat prin elasticitate ridicată, greutate mare a plămânilor și recrutare ridicată a plămânilor.

Deși treptat se fac pași măreți în analiza bolii, totuși timpul necesar elaborării unui vaccin este de câteva luni.Astfel că tratamentul este deocamdată aplicat în funcție de starea pacientului dar și de clinică în sine. De exemplu în țară noastră, cifrele persoanelor infectate cu noul coronvirus care s-au vindecat la Timișoara a fost lăudabil. Medicii de acolo susțîn că au aplicat untratament diferit față de cel administrat în alte spitale din țară noastră.

 

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro