Reclamă
Reclamă

Situație alarmantă după sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Doar 3 din 10 candidați care au susținut probele eu reușit să obțină medie de promovare. Iar numărul de contestații depuse este unul pe măsura.

Alarmant: doar 3 din 7 persoane care au dat Bac-ul în toamnă au promovat

Sesiunea din toamna a examenului de Bacalaureat, la care au fost înscriși mii de candidați, are o rată de promovare înainte de constestații a fost de 29,8 la sută. Adică doar 3 din 10 persoane care au susținut probele au reușit și să le promoveze.

În total, au susținut examenul maturității 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 înscrişi. Sesiunea aceasta nu a fost lipsită însă de tentative de fraudă. 67 de tineri dintre cei care nu au luat examenul din prima sau au ratat prima sesiune au fost dați afară din săli după ce au fost prinși când copiau sau când încercau să copieze. Niciunul dintre ei nu va mai putea să se înscrie la următoarele două sesiuni, după cum prevede regulamentul.

Reclamă

Care a fost cea mai mare medie

Iar după ce primele rezultate au fost publicate, tinerii s-au îngrămădit să depună și contestațiile, în speranța că după recorectare vor obține sutimile de care au nevoie pentru a promova. La nivelul fiecărui județ, au fost depuse sute de lucrări, care vor fi recorectate de comisii în orele ce urmează.

A fost prima sesiune de Bacalaureat în care lucrările au fost corectate digital. Adică foile scrise de candidați au fost scanate în centrele de examen, apoi au fost urcate pe un server în format PDF și ulterior corectate. Lucrările au fost evaluate online de doi profesori din alte judeţe decât cel al candidatului.

Cât despre cea mai mare notă obținută în această sesiune a examenului de Bacalaureat, se pare că înainte de contestații niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină 10 curat. 9,73 este cea mai mare medie obţinută la Bacalaureatul de toamnă de o elevă de la Colegiul Sfântul Sava din București.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro