Alarmă! România, în pericol? Val de cutremure în doar câteva ore

Trei seisme au zguduit România într-o singură zi. Se pare că anul 2020 a început destul de îngrijorător pentru români, din cauza cutremurelor care par să nu se mai termine.
Primul seism a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică,la ora 00.52. Acesta s-a produs în Vrancea şi a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter.
Potrivit Institutului Naţional de Cercetare pentru Fizica Pământului, la scurt timp după primul seism a avut loc altul, dar nu o replică. Cutremurul 2 s-a produs în judeţul Vaslui şi a avut o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter.
În această seară, pământul se mai zguduie odată de un cutremur cu 3 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc duminică în jurul orei 18.10, cu o magnitudine resimţită în mai multe zone.
Ultimul seism de pe data de 1 martie, înregistrat până la această oră s-a simţit în Crișana, Bihor şi s-a produs la o adâncime de 5 doar km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45 km SE de Oradea, 84 km NE de Arad, 103 km SE de Debrecen, 110 km V de Cluj-Napoca, 125 km NE de Timisoara, 161 km E de Szeged, 181 km NV de Sibiu, 190 km SE de Miskolc, 237 km S de Kosice, 239 km NE de Novi Sad.

Care a fost cel mai puternic cutremur din România?

Cel mai puternic cutremur din România de la începutul anului 2020 şi până în prezent a avut loc în Vrancea, pe data de 31 ianuarie. Seismul s-a resimţit puternic şi în Bucureşti, asta deoarece a avut loc cu o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter. 

Trimite știrea prietenilor tăi:

Date despre autor: