În mai puțin de 24 de ore, o nouă tragedie a avut loc la Ierusalim. Un nou atentat armat

Sunt momente de groază în Ierusalim, după ce 8 persoane au fost ucise în atentatul de la o sinagogă. La nici 24 de ore, a avut loc un al doilea atac armat. Iar principal suspect este un minor în vârstă de doar 13 ani, care a rănit două persoane.

Tensiunile ating cote maxime în orașul sfânt Ierusalim. După atacul armat de vineri, 27 ianuarie, a avut loc un al doilea atentat. De data aceasta, focul a fost deschis de un adolescent de doar 13 ani, înarmat cu un pistol.

Minorul, care a fost identificat ca fiind de origine israeliană, a deschis focul pe străzile din cartierul Silwan, situat chiar în afara orașului vechi al Ierusalimului. Victime i-au fost două persoane, tată și fiu, care au fost nimerite de focurile de armă.

Copilul a fost imediat imobilizat de trecători, care l-au rănit ca să-i ia arma. Surse de la fața locului susțin că a fost nevoie ca adolescentul să fie împușcat pentru a fi oprit.

Imediat, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și medici. Atât atacatorul, cât și victimele sale, au fost transportate la spital.

Un bărbat în vârstă de 23 de ani (se află_ în stare gravă, iar altul, în vârstă de 47 de ani, într-o strare moderată spre gravă, din cauza unor răni împuşcate în partea de sus a corpului., potrivit unui purtător de cuvânt al MDA, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

Ca urmare a acestui atac, în Ierusalim au fost desfășurate forțe de ordine pe străzi. Autoritățile au mobilizat ofițeri dintr-o unitate de combatere a terorismului, gata să intervină în cazul altor tragedii.

Atac armat cu 8 victime și 10 răniți la Ierusalim

Acesta este al doilea atac armat de la Ierusalim, în mai puțin de 24 de ore. Vineri, 27 ianuarie, un bărbat a deschis focul în apropierea sinagogii Neve Yaakov. Au fost împușcate mai mulți credincioși, care tocmai ieșeau de la slujbă. Atacul a avut loc în timp ce mai mulți credincioșii participau la slujba de Sabat, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului.

Bilanțul celor uciși a ajuns la 8 persoane, iar alte 10 au fost rănite. Atacatorul a fugit, dar a fost prins și fost de forțele de ordine prin împușcare. Ulterior, tragedia a fost revendicată de grupul terorist Hama.

Share.