Reclamă
Reclamă

În acest sezon rece, românii vulnerabili vor putea beneficia de ajutor pentru cheltuielile cu încălzirea locuinței. Aceste ajutoare se oferă sub formă de vouchere în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.

Mai mult decât atât, se va acorda și un supliment pentru energie în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2024. Pentru cei care nu au reușit să depună cereri la timp, există posibilitatea de a o face în continuare, cu mențiunea că subvenția se acordă luna următoare aprobării dosarului.

Cine poate beneficia de acest ajutor?

Persoanele care pot beneficia de aceste vouchere sunt cele vulnerabile, cu un venit mediu net lunar de până la 1.386 lei/persoană în cazul familiilor și de până la 2.053 lei/persoană în cazul persoanelor singure.

Ajutorul de încălzire se acordă diferențiat, în funcție de venitul pe membru de familie sau al persoanei singure, iar compensarea se raportează la valoarea de referință prevăzută de lege și nu la valoarea facturii de energie.

Reclamă

Actele necesare pentru obținerea ajutorului

Pentru a beneficia de acest ajutor, este necesară depunerea unui dosar și a unor documente, printre care se numără declarația pe propria răspundere. De asemenea, vor fi necesare copii ale cărților de identitate ale membrilor familiei și documente care să ateste nivelul veniturilor încasate, cum ar fi adeverința de salariat sau cuponul de pensie.

Ajutor pentru încălzire 2023-2024 | Cine va primi banii de la stat și care sunt actele necesare
Sursa: Social media

Cererile și actele necesare pot fi depuse individual sau prin intermediul asociațiilor de proprietari sau locatari la primăria comunei, orașului, municipiului sau, în cazul Bucureștiului, la sectorul în care se află locuința pentru care se solicită ajutorul pentru încălzire.

Termenul limită și stabilirea dreptului de a beneficia de ajutor

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru acest ajutor pentru sezonul 2023-2024 a fost 15 octombrie, însă cei care îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului pe parcursul sezonului rece pot depune cererile și după această dată.

Stabilirea dreptului de a beneficia de ajutor se face prin intermediul unei dispoziții emise de primar și se va comunica titularilor până la data de 15 noiembrie. Această dispoziție se emite o singură dată pentru întreaga perioadă de acordare a ajutorului.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro