Reclamă
Reclamă

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a anunțat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic, asistență umanitară și securitatea civilă în Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Participând la Summitul de pace, desfășurat în stațiunea montană din Burgenstock, Elveția, Harris a declarat că pachetul de ajutor cuprinde noi fonduri de 500 milioane de dolari pentru asistența energetică. Aceste fonduri vin în completarea celor 324 de milioane de dolari anunțate deja de USAID, agenția pentru dezvoltare a SUA, care vor fi redirecționate pentru a răspunde nevoilor urgente ale sectorului energetic ucrainean.

„Această finanțare va permite repararea infrastructurilor energetice avariate din cauza războiului, creșterea producției energetice, încurajarea investițiilor în sectorul privat și protejarea infrastructurilor energetice”, a menționat Harris într-un comunicat.

Reclamă

Noul pachet de ajutor, provenit de la USAID și Departamentul de Stat al SUA, include de asemenea 379 de milioane de dolari pentru asistența umanitară. Aceste fonduri „vor ajuta pentru a răspunde la nevoile urgente ale refugiaților, ale persoanelor strămutate în interior și ale comunităților afectate de agresiunea brutală a Rusiei împotriva poporului ucrainean”, se arată în comunicat.

De asemenea, Departamentul de Stat, cu sprijinul Congresului, va furniza alte 300 de milioane de dolari pentru securitatea civilă ucraineană. „Acești bani îi vor ajuta să opereze în siguranță pe liniile frontului pentru a apăra teritoriul ucrainean, să salveze civilii care ajung să fie ținta atacurilor Kremlinului, să protejeze infrastructurile critice și să ancheteze cele peste 120.000 de cazuri de crime de război și alte atrocități înregistrate”, a subliniat Kamala Harris.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro