Bătrânii României ar putea primi o sumă frumoasă de bani de la stat în luna ianuarie 2023. 

În luna ianuarie a anului viitor, pensionarii români vor primi, pe lângă pensia mărită, anumite ajutoare financiare din partea statului. Cumulate, acestea ar putea ajunge la suma de 5.000 de lei. Momentan nu s-au făcut anunțuri oficiale cu privire la ajutoarele pe care le vor primi românii anul viitor, dar acestea sunt multe. 

Mai exact, cu siguranță, în 2023, oamenii vor primi 1.400 de lei pentru încălzire, dar și 1.500 de lei pentru alimente. Precizăm că acești bani nu vor fi acordați de odată, ci așa cum s-a întâmplat și anul acesta, în tranșe. 

Câți bani vor primi pensionarii din România în luna ianuarie

Pe lângă aceste sume de bani, pensionarii vor mai primi și alte ajutoare din partea Guvernului. Momentan nu s-au făcut anunțuri clare despre acestea, însă se știe că sunt vizați pensionarii care primesc pensii sub 2.000 de lei. 

Potrivit ministrului Proiectelor Europene, Marcel Boloș, dacă va permite bugetul 2023, anul viitor pensionarii cu venituri mici ar putea primi suma de 5.000 de lei, în ianuarie. 

Ajutor de 5.000 de lei de la Guvernul României pentru acești români! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Sunt mai multe variante în acest moment pe masa Guvernului României. În cazul primei variante, este vorba despre o majorare a punctului de pensie de 6,2%. Pe lângă această creștere, bătrânii ar mai putea primi următoarele ajutoare financiare: în luna ianuarie și septembrie, ar primi câte 700 de lei, pentru încălzire, adică 1.400 de lei. Acest ajutor va fi acordat persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, cu un venit mai mic de 2.000 de lei. 

5.000 de lei pentru pensionarii cu venituri mici

De asemenea, politicienii au vorbit și despre un ajutor pentru pensionari în funcție de venit. Mai exact, potrivit premierului Nicolae Ciucă, este vorba despre un ajutor care cumulat, ar trebui să aducă venituri tuturor bătrânilor la 5.000 RON. Mai clar dacă un pensionar primește o pensie de 3.500 RON în luna ianuarie, acesta ar trebui să mai primească din partea statului suma de 1.500 RON, astfel încât venitul total să ajungă la 5.000 RON. Conform lui Nicolae Ciucă, acest ajutor ar putea fi primit de anumite persoane anul viitor, chiar de 6 ori. Banii vor fi dați o dată la două luni, conform Antena 3.

Bătrânii vulnerabili, dar și românii cu venituri mici ar urma să primească anul viitor voucherele pentru alimente în valoare de 250 RON, de 4 ori, o dată la 2 luni. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.