Trăim vremuri tulburi care ne afectează, atât psihic, cât și fizic fie că vrem, fie că nu. Stresul se manifestă în mod diferit la oameni. Dacă unele persoane nu pot mânca atunci când au griji, altele nu pot dormi. Există câteva lucruri pe care le poți face înainte de a te băga în pat pentru a avea un somn liniștit.

Chiar dacă nu sunt dovedite științific, oamenii care le-au încercat spun că funcționează. Așadar, sunt câteva metode pe care le poți încerca, dacă ai probleme cu somnul.

În primul rând, bea un ceai. Sunt anumite ceaiuri care au proprietăți benefice pentru sănătate și care te ajută să dormi bine, cum ar fi cel de mușețel și cel de levănțică. Acestea au calități relaxante și sunt folosite pentru asta de secole. Înainte de a te băga în pat, bea un ceai din aceste plante și cu siguranță vei dormi mai bine.

Folosește psihologia inversă

Psihologia inversă este foarte benefică și te ajută să adormi mult mai rapid. Tot ce trebuie să faci este să stai în pat, cu lumina stinsă, fără a te uita pe televizor, telefon sau orice alt stimul vizual, și încearcă să îți ții ochii deschiși cât de mult posibil. De asemenea, încearcă să nu te gândești la nimic negativ și imaginează-ți tot felul de scenarii care te fac să te simți bine.

Ai probleme cu somnul? Iată cinci ritualuri care te pot ajuta să adormi repede și să fii odihnit | Ferește-te de aceste alimente
pixabay.com

De asemenea, mai poți să iei o gustare înainte să adormi, cum ar fi semințe de dovleac, banane, lapte, suc de cireș sau orz. Aceste alimente pot stimula somnul. Atenție, ferește-te de ciocolată și alte alimente care conțin cofeină.

Dușul fierbinte face minuni

Totodată, un duș sau o baie fierbinte pot induce o stare de „mini hibernare”, ajutându-ți corpul să se pregătească de somn. Optează pentru un gel de duș cu extract de levănțică, efectele ei sunt benefice ție și somnului după care tânjești cu ardoare.

În ultimul rând să nu uităm de metodele clasice de relaxare, cum ar fi relaxarea profundă, yoga, meditațiile sau vizualizările creative. Acestea ajută la calmarea minții și o pregătește pentru odihnă. Nu te gândi înainte să mergi la somn la lucrurile pe care urmează să le faci a doua zi, ci trăiește în prezent.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.