Justin Augustin, un sportiv cunoscut, a postat pe conturile sale de socializare o nouă tehnică care te va ajuta să poți adormi în două minute. În clipul său video, sportivul spune că tehnica respectivă a fost creată în armată pentru a ajuta soldații să adoarmă oricând, oriunde și în orice condiții.

1. Metoda care te face să adormi imediat!

Pe câmpul de luptă, mediul în care soldații se pun să doarmă nu este unul prietenos. Astfel, militarii a trebuit să găsească o metodă care să îi ajute să adoarmă repede.

„Potrivit cercetărilor mele, tehnica a fost creată mai mult pentru piloţii de vânătoare care trebuie să fie atenţi tot timpul”, a spus Justin Augustin, în clipul său.

Tot ce trebuie să faceți este să vă relaxați mușchii frunții, ochii, obrajii și mandibula. De asemenea, trebuie să vă concentrați pe respirație. Ulterior, coborâți spre gât și umeri. Trebuie să vă asigurați că umerii nu sunt încordați. Lăsați-vă cât de jos puteți mâinile pe lângă corp, inclusiv palmele și degetele.

2. Relaxează-te!

„În tot acest timp, imaginează-ţi că eşti cuprins de o senzaţie de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor. Acum inspiră adânc şi expiră încet, relaxează-ţi pieptul, stomacul, coapsele, genunchii, gambele şi laba piciorului”, a explicat acesta.

Este extrem de important să nu ne gândim la nimic în acele momente. Pentru a reuși acest lucru, există două posibilități. 1. Ori vă imaginați că vă aflați într-un canoe, pe un lac liniștit, cu un cer senin deasupra. 2. Vă imaginați că sunteți într-un hamac negru, de catifea, într-o cameră neagră. Dacă în continuare începeți să vă gândiți la altceva, repetați-vă în gând timp de 10 secunde: Nu gândi!”.

Există de asemenea și un fruct extrem de benefic atunci când vă confruntați cu insomnia. Este vorba despre mango, care ajută în lupta împotriva insomniei. De asemenea, mango ajută și în alungarea oboselii.