Nivelul mărit de zahăr în sânge, care este numit și ca hiperglicemia poate fi dăunător pentru organism. Există o soluție în acest sens, iar mai multe condimente și alimente ajută la reglarea nivelului de zahăr.
Dacă nivelul de zahăr în sânge va rămâne crescut pentru o perioadă mai lungă aduce efecte negative asupra sănătății. Unele alimente au un indice de zahăr scăzut, ceea ce poate aduce doar beneficii și anume fructele, legumele, leguminoasele precum fasole sau linte. Aceste alimente ar trebui incluse pentru a avea un dietă echilibrată și a ne păstra tonusul și sănătatea bună.
Piperul negru ajută la scăderea hiperglicemiei
Cercetătorii încearcă să găsească cele mai bune soluții pe care să le prezinte publicului întreg. Un studiu făcut pe persoanele supraponderale ce au luat suplimente cu piper negru au avut îmbunătățiri mari ale sensibilității la insulină, pe o perioadă de două luni. Un alt studiu, de data aceasta pe animale, a arătat că cei cărora li s-a administrat piper negru, nivelul de creștere al zahărului a fost mai mic după ce au consumat glucoză, decât la celălalt grup care nu au primit piper negru.
Împreună cu piperul, există și alimente care ajută la scăderea indicelui glicemic din sânge. Acestea sunt roșiile, merele, portocalele, usturoiul. Pentru ca nivelul de glicemie să se păstreze la un nivel optim, fructele și legumele ar trebui să fie o parte importantă a dietei fiecăruia.
![](https://substantial.ro/wp-content/uploads/2022/03/piper-negru-beneficii.jpg)